5 juli 2022

Dividend update - juni 2022 (bizar!)

Het is juni, de mega-monstermaand qua dividend. Waar de beurzen hun weg nog aan het zoeken zijn in deze bear market, wordt in juni vaak het meeste dividend uitgekeerd. Zoals de titel al doet vermoeden: waar ik bij de vorige maand-update nog hoopte net boven de €450 uit te komen, is het ver daarboven uitgekomen. Tijd voor de maand-update dus.


Dividend-inkomsten

Hieronder de dividend-inkomsten van afgelopen maanden (netto in euro's, dus eventueel omgerekend vanuit dollars, met belasting eraf gehaald). 

Samengevat:

 • Dividend juni: €726
 • Dividend heel 2022: €1545
 • Jaarlijks (forward) dividend: €3258 of 3352 EUR+USD (excl. belasting)
 • Yield on cost: 4,5%

€726???!!!!


Bizar! Ongelofelijk. Afgelopen maand is maar liefst €726 aan dividend uitgekeerd! Dat is 89% meer dan vorig jaar. Afgelopen tijd heb ik aardig wat ingelegd in ETF's, maar dit had ik echt niet verwacht. Er zaten wel een aantal speciale dividenduitkeringen bij, zoals van Lyondell and Ares Capital, maar niet enorm veel meer dan normaal. Het komt voornamelijk van de ETF's. De as van de grafiek heb ik dusdanig moeten aanpassen, dat alle andere maanden opeens klein lijken. 

Ook het dividend is goed op weg naar een gemiddelde van 300 EUR+USD per maand. Tenzij er nog grote dividendverhogingen aan zitten te komen, zal ik dat eind dit jaar niet meer halen, maar kom ik wel in de buurt. 


Dividend-veranderingen


Afgelopen maand zijn de volgende veranderingen aangekondigd:
 • Caterpillar (CAT): +8,1%
 • Realty Income (O): +0,2%
 • Target (TGT): +20%
Dat zijn mooie verhogingen van CAT en TGT. Achteraf gezien had ik Target eerder moeten bijkopen gezien de grote prijs- en dividendstijgingen. Maar goed, achteraf.


Portfolio en aankopen


Zie deze pagina voor een portfolio overzicht. Deze maand heb gekocht:

 • Verizon (VZ): 6st
 • Comcast (CMCSA): 6st
 • UGI Corp (UGI): 14st
 • SPDR S&P U.S. Dividend Aristocrats ETF (SPYD): 11st
 • Vanguard FTSE All-World ETF (VWRL): 6st


Samenvatting


Ik zit nog met verbazing te kijken naar het dividendgetal. €726, ongelofelijk wat een berg. Dat zijn inkomsten die ook weer inkomsten gaan genereren (zo'n €18 per jaar) etc. etc. De sneeuwbal begint steeds harder te groeien. Geweldig om te zien!

De komende twee maanden is het weer terug naar normaal. Voor de motivatie tijdens de andere maanden zal ik de as van de grafiek even terugschalen.Hadden jullie ook zo'n monstermaand qua dividend?

10 opmerkingen:

Luxe of Zuinig zei

Haha, grappig, ik had namelijk exact hetzelfde gevoel deze afgelopen kwartaal qua dividend.

Ik mocht €1617,25 noteren…… Het totaal dit jaar komt daarmee op €1911,73, of met belastingteruggave op €2027,35. En dan komen er nog twee kwartalen van VWRL bij. Dat gaat erg lekker in ieder geval!

Martijn zei

Mei was mijn topper met €170, maar juni mag er zeker zijn met €140.
Welke aandelen bezit jij die in februari uitkeren Groeigeld?

Mr Groeigeld zei

@Luxe of Zuinig: dat is niet mis zeg, dat gaat zeker lekker! Die belastingteruggave (~15%) had ik ook nog niet meegerekend. Benieuwd naar de september- en decembermaanden.

Mr Groeigeld zei

@Martijn: die mei en juni mogen er zeker zijn. In februari keren bij mij o.a. O, PG, T en TXN uit. Wil je de uitkeringen zo veel mogelijk spreiden?

Martijn zei

Eigenlijk wel. Ik wil me niet vervelen met mijn dividend administratie in februari en november. 😁

Quint zei

Wat een geweldig dividend Mr Groeigeld. Samen op weg naar de €1000 :-) , je komt al behoorlijk in de buurt. Ik loop net een stapje voor op jou, maar ik ben dan ook een paar jaar ouder.

Mijn juni dividend was ook zeker niet mis, €749. Dus we kunnen elkaar de hand schudden. Met die brandende 749 euros in de achterzak en de lage koersen heb ik in juni het volgende toegevoegd:
- Realty Income
- P&G
- Berkshire Hathaway
- WMIN (VanEck Mining ETF)
- en tenslotte de vertrouwde VWRL'etjes

Mr Groeigeld zei

@Quint: dankje! Jij hebt ook een mooie maand achter de rug met mooie aankopen. We gaan redelijk gelijk op zo te zien, maar gelukkig is het geen wedstrijd :-)

Dat vele dividend brandde inderdaad ook in mijn zak. Ik heb er wat VWRL en ITW van gekocht. We hebben nog geen harde crash gehad, maar de markten kijken meestal 6-12 maanden vooruit. Ik vertrouw erop, dat een recessie inmiddels wat is ingeprijst. Zoniet, dan komen er nog leuke koopkansen. Dat vind ik het mooie van dividendbeleggen: als de koersen stijgen, word ik blij en als de koersen dalen, wordt ik ook blij ivm het dividend.

Wouters Finance zei

Dat is een hele mooie maand zeg! De huidige dividendrendementen zijn inderdaad fijn te zien. Waar het vorig jaar nog best moeilijk was om goede bedrijven met 3% plus te vinden,kijkt dit nu een stuk makkelijker?

Voor mij ook een goede maand: €105 euro netto (een record). Nog maar een paar jaar te gaan en dan mag ik hopelijk ook eens zo een titel schrijven 🙂

Mooi Dividend zei

Inderdaad super vet om zo'n goede maand te hebben!

Mr Groeigeld zei

@Wouter: de interessante dividendrendementen liggen nu inderdaad voor het oprapen. Wel moet je oppassen voor de zgn "value trap".

Jouw maand mag er ook zijn. Gewoon stug blijven volhouden. €105 netto is al erg mooi.