13 januari 2022

I love it when a plan comes together!

Het is zo ver: ons huis is verkocht!
Aangezien ons nieuwe huis duurder is dan waar we nu wonen, vonden we het best spannend. In het verleden hebben we slechte ervaringen opgelopen met financiële mannetjes, dus ik heb bijna overal bovenop gezeten om het goed te laten verlopen.

Wij zijn (nog steeds) niet echt gewend aan deze woningmarkt, maar wat een gekte! En wat een ongelofelijke deal hebben we gesloten. Een paar feitjes:

  • Binnen 24u hadden we 22 aanmeldingen voor een bezichtiging. En dat voor een gehucht achteraf.
  • Uiteindelijk heeft het maar drie weken geduurd, inclusief feestdagen, voordat het verkocht was.
  • Ons huis is voor 50% (!) meer verkocht dan waar we het 4,5 jaar geleden hebben gekocht. Nog een keer, omdat ik het zelf niet kan geloven: ons huis is voor 1,5 keer de waarde verkocht in vergelijking tot 4,5 jaar geleden. Echt ongelofelijk.

Ik wil niet teveel absolute getallen delen, maar er is dus flink overboden boven onze vraagprijs. Aangezien we een deel van ons geld in ons nieuwe huis steken, gaan we daarmee financieel maar een klein beetje erop achteruit.

Bij de verkoop van ons vorige huis (dus bij de koop van ons huidige huis) hadden we ook al erg veel mazzel en ook bij deze verkoop lijken we weer erg veel geluk te hebben. Het is niet arrogant bedoeld , maar het zal niet alleen maar geluk zijn geweest ;-) Ik vergelijk het (voor wat het waard is) met de WOZ-waardes:

  • In 2017 verkochten we ons huis 32% boven de WOZ-waarde. We kochten ons huidige huis slechts 4,8% boven de WOZ-waarde.
  • Nu verkopen we ons huidige huis 30% boven de WOZ-waarde. We kopen ons nieuwe huis 19% boven de WOZ-waarde
Verder hebben we ons nieuwe huis iets onder de vraagprijs weten te kopen. Dat kwam omdat de verkoop al een keer is misgegaan (op financiering) en vanwege de wat hogere vraagprijs (minder kijkers). Doordat in de tussentijd de prijs niet is aangepast, heb ik uitgerekend dat ons nieuwe huis in de tussentijd maar liefst zo'n €100k meer waard is geworden. Dat zorgt dus voor een mooie overwaarde. Ja, we zouden natuurlijk ook een hogere hypotheek kunnen kiezen en de overwaarde na verkoop in onze zak steken, maar dat willen we niet. We hebben liever een lage hypotheek en dito maandlasten. Verder is onze huidige overwaarde papieren geld, dat we nu ook niet hebben, we missen het dus niet. We zien het als een investering, dat later weer terugkomt (mits de huizenmarkt niet flink crasht).

Samengevat wonen we dus met minder werk en zorgen (zie hier en hier), moderner, energiezuiniger, groter, met meer (over)waarde, voor ongeveer dezelfde maandlasten als nu, zonder al te veel in te boeten op ons vermogen. I love it when a plan comes together!


Wie weet waar die kreet vandaan komt? (voor mensen van mijn generatie een bekende kreet. En nee, die sigaarrokende man ben ik niet :-))

8 opmerkingen:

Anoniem zei

The A-Team :-)

Mr Groeigeld zei

Spot on! Nostalgie :-)

Luxe of Zuinig zei

Gefeliciteerd! Dat zal een pak van je hart zijn inderdaad!
En inderdaad the A-team….. veel te veel gekeken vroeger :D

Geldsnor zei

De vraag is niet zozeer van welke generatie je bent. Maar van welke herhaling van de serie. Want het wordt nu nóg herhaald.
Gefeliciteerd met de verkoop van je woning.

Mr Groeigeld zei

@Luxe of zuinig: dankje! Inderdaad lucht het aardig op. Kunnen we nu gaan opruimen en inpakken.

En the A-team was eigenlijk vrij knap: overal werd er geschoten maar (bijna) nooit iemand geraakt ;-)

Mr Groeigeld zei

@Geldsnor: bedankt! Wordt die serie nu echt nog herhaald? Welke zender dan? Dan ga ik nog een keer kijken.

Mr. Robot zei

In alle afleveringen van The A-team is er bij mijn weten maar 1 keer iemand van het team zelf geraakt en dat was BA in de aflevering "Black Day at Bad Rock", oorspronkelijk uitgezonden op 22 oktober 1983.

Ik heb iets met films/series en bijbehorende trivia :-D

Wat een gekte Mr. Groeigeld, maar zo te zien heb je er wel optimaal van geprofiteerd. Hier in de straat merken we het ook, wij hebben ons huis gekocht voor 212k en worden nu verkocht voor 400k.

Mr Groeigeld zei

@Mr.Robot: zo, dat weet je goed! Zoiets heb ik met films en muziek, maar niet in dat detail :-)

Zeker gekte. Ondanks dat die gekte ook niet helemaal goed is, hebben we er wel mooi even van geprofiteerd.