3 januari 2022

Dividend update - december 2021

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor het nieuwe jaar! Alle oliebollen zijn opgegeten of de deur uit. Een nieuw jaar vind ik altijd tijd voor een nieuwe (gezonde) start. Waar ik in mijn jaaroverzicht van 2021 en plannen voor 2022 nog niet klaar was met de dividend-update, volgt hij nu dus. En wat voor een maand het was...


Dividend-inkomsten

Hieronder de dividend-inkomsten van afgelopen maanden (netto in euro's, dus eventueel omgerekend vanuit dollars, met belasting eraf gehaald). 

Samengevat:

  • Dividend december: €344
  • Dividend heel 2021: €2006
  • Jaarlijks (forward) dividend: €2526 of 2753 EUR+USD (excl. belasting)
  • Yield on cost: 4,7%

Wow, maar liefst €344 aan dividend deze maand! Geen all-time-high, die blijft toch in juni, maar desondanks een erg lekkere maand met een groei van 21% t.o.v. december vorig jaar. Met wat mazzel zit ik volgend jaar boven de €400. Dat was de belangrijkste reden om onze beleggingen niet aan te spreken voor de aankoop van ons huis, zodat deze lekker kunnen doorgroeien.

Afgelopen jaar hebben we €2006 aan dividend ontvangen, met een gemiddelde yield on cost van zo'n 4,2%. Dat is een stuk beter dan op onze spaarrekening :-) Al dat dividend wordt ook weer herbelegd, zodat de sneeuwbal steeds harder gaat rollen. 


Dividend-veranderingen

Afgelopen maand zijn de volgende veranderingen geweest:
  • Realty Income Corp. (O): +0,2%
  • Pfizer (PFE): +2,6%
Een paar kleine verhogingen, zoals gewoonlijk is december geen drukke maand qua verhogingen.


Portfolio en aankopen


Zie deze pagina voor een portfolio overzicht. Deze maand heb wederom niets bijgekocht i.v.m. de aankoop van ons nieuwe huis. Dan wil ik even zoveel mogelijk reserve aanhouden, omdat verhuizen een dure business is.


Samen met de dividend- en dollarveranderingen stijgt ons (forward) dividend naar €2526 of 2753 EUR+USD.


Samenvatting


Geweldig wat een maand met €344 aan dividend! Van dit soort inkomsten wordt ik blij. Komende maanden zal onze dividendgroei beperkt blijven, omdat we tijdelijk niets meer inleggen. Ook zijn januari en februari vaak kleine dividendmaanden. Ondanks dat, blijft het dividend groeien doordat alles wordt herbelegd. Op naar de 3000 EUR+USD aan forward dividend volgend jaar!


Hoe was jullie maand qua dividend?


7 opmerkingen:

Mr. Robot zei

Dat zijn resultaten waar je u tegen zegt, bijna 350 euro! Mooi werk Mr. Groeigeld.

Goed oom om je progressie telkens weer te zien, ik heb net mijn december resultaten gepost en grappig om te zien dat onze jaartotalen niet ver uit elkaar lopen, 2006,- om 1918,- terwijl je toch een kleine 500eu voorloopt verwacht jaarlijks dividend.

Beste wensen voor het nieuwe jaar!

Mr Groeigeld zei

@Mr.Robot: bedankt, jouw resultaten van december mogen er ook zijn. Ik denk dat we na alle dividendverlagingen in 2020 wat te voorzichtig zijn geweest in de voorspellingen voor 2021. Hopelijk groeit 2022 ook zo verder.

Ons verschil in forward dividend zit hem voor een deel in wel of niet meerekenen van belasting. Dat scheelt al gauw zo'n €400.

DKK zei

Zo, dat is een fraai inkomen Mr. Groeigeld. EUR 344 begin je echt te merken in je portemonnee. Zitten daar soms wat financials achter met een hoge dividenduitkering?

Begrijpelijk om de inleg even te pauzeren. Herbeleg je de dividendinkomsten wel of room je af?

Veel succes!
DKK

Dividendbelegger zei

Je bent erg goed bezig.

Lijkt of je portefeuille aanpassingen een tijdje terug zich nu gaan uitbetalen en dividendgroei een groot deel van je werk heeft overgenomen om jaarlijks mooi te blijven groeien.

Gaat in 2022 helemaal goed komen. Met mooie dividendinkomsten.

Gr

Dividendbelegger

Mr Groeigeld zei

@dividendbelegger: daar lijkt het wel op ja. Ondanks dat, wordt het tijd om mijn portefuille weer eens tegen het licht te houden qua sectoren en posities.

Mr Groeigeld zei

@DKK: daar zitten geen financials achter, de uitkeerders zijn vergelijkbaar met vorig jaar. Dit soort inkomsten beginnen echt goed mee te tellen ja. Nog even en december is vergelijkbaar met mijn (normale) inleg.

In deze pauze gaat het herbeleggen wel door. Dus in december had ik toch een mooie inleg van €344 :-)

Wouters Website zei

Mooie resultaten weer ��