3 augustus 2019

Dividend update - juli 2019


De zomermaanden vliegen weer voorbij. Niet alleen is het buiten soms tropisch warm, ook op de beurzen lijken de stijgingen maar gestaag door te gaan (tot afgelopen week...). Tijd om te kijken naar de afgelopen maand juli.


Dividend-inkomsten


Hieronder de dividend-inkomsten van afgelopen maanden (netto in euro's, dus eventueel omgerekend vanuit dollars, met belasting eraf gehaald). 


Samengevat:

 • Dividend juli: €177 
 • Dividend 2019: €993
 • Jaarlijks (forward) dividend: €2045 of 2233 EUR+USD
 • Yield on cost: 5,9% (berekend over jaarlijks dividend)


Ondanks dat ik van juli weinig verwachtte na de vorige record-maand, heb ik deze maand toch een groei van 166% (2,6x zoveel dividend) ten opzicht van vorig jaar. Daar ben ik erg blij mee!


Dividend-groei


In juli is de volgende dividend-groei aangekondigd:

 • J.M. Smucker (SJM): 3,5%
 • Megallan Midstream (MMP): 0,7%


Portfolio en aankopen


Zie deze pagina voor een overzicht van mijn portfolio. Mijn aankopen in juli waren:

  • AbbVie (ABBV): 4st
  • Iron Mountain (IRM): 4st
  • iShares EuroStoxx Dividend ETF (IDVY): 26st
  • Unilever (UNA): 4st

  Eigenlijk wilde ik deze maand alleen IDVY aankopen, maar kon het niet laten om op een paar dipjes van de overige fondsen plukjes bij te kopen. Ik kon daarmee mijn gemiddelde aankoopprijs wat verlagen en daarmee het gemiddelde dividendrendement wat verhogen.

  Samen met de stijgende dollar en de dividend-groei stijgt het (forward) dividend naar €2045 (of 2233 EUR+USD). Over de €2000 en bijna op mijn jaartarget voor 2019!


  Samenvatting

  Ondanks dat ik van juli weinig verwachtte na de vorige record-maand, heb ik deze maand mooie dividend-inkomsten, -groei en een mooie stap in forward dividend gemaakt. Erg tevreden dus!  Hoe was jullie maand qua dividend?
  8 opmerkingen:

  TheMoneyMindset zei

  Wat een mooie ontwikkeling! Mijn dividend wordt direct weer herbelegd, dus de precieze maandelijkse cijfers houd ik niet zo bij.

  dividendbelegger zei

  bij mij moet de motor van dividendopbrengsten nog op gang komen.

  jij bent en blijft goed bezig door maandelijks plukjes aandelen te kopen van bedrijven die je al hebt en in koers wat zijn gedaald. Maar ik ben wel benieuwd hoeveel transactiekosten je betaalt voor 4 stuks unilever. Qua percentage denk best hoog.

  Zelf heb ik een rekening bij Flatex geopend (met welkomsbonus 100 euro) om juist deze kleine aankopen van aandelen te kunnen doen zonder te hoge transactiekosten. Uiteraard kijk ik even of de spread niet teveel afwijkt van DeGiro en koop ik er geen ETF's en sta ik er niet rood (hun verdienmodel).

  Mr Groeigeld zei

  Dankje! Misschien wel leuk om bij te houden? (je kunt het vast wel ergens zien toch)

  Mr Groeigeld zei

  Tja, soms koop ik inderdaad te kleine plukjes bij (was nu iets van €2).
  Van Flatex hoor ik dat de grotere spread vergelijkbaar is met de transactiekosten van DeGiro, maar ik heb er zelf geen ervaring mee.

  de kleine kapitalist zei

  Mooi maandje weer gedraaid, Mr. Groeigeld! Alle 4 de aankopen heb ik ook in portefeuille en overwogen om bij te kopen. Uiteindelijk andere keuze gemaakt en alleen 1 aandeel JNJ bijgekocht op de dip. Binnenkort mijn maandupdate.

  Mr Groeigeld zei

  Bedankt. Ik ben benieuwd naar je maand-update!

  Mr. Kaskoe zei

  Way to go Groeigeld, je doet je naam eer aan :)
  Bij Kaskoe was afgelopen mei de recordmaand qua dividend, met dank aan mijn Europese vrienden. Juli staat bij mij op de tweede plek.

  Mr Groeigeld zei

  Haha, dankje Mr.Kaskoe. Continu investeren en tijd doen wonderen :-)