1 juli 2019

Dividend update - juni 2019


Jaja, we zijn aangekomen bij de record-maand in mijn portfolio. De maand waarin de meeste ETF's en aandelen hun dividend uitbetalen. Start het tromgeroffel......


Dividend-inkomsten


Hieronder de dividend-inkomsten van afgelopen maanden (netto in euro's, dus eventueel omgerekend vanuit dollars, met belasting eraf gehaald). 


Samengevat:

 • Dividend juni: €294 (wow!)
 • Dividend 2019: €812
 • Jaarlijks (forward) dividend: €1958 ($2174)
 • Yield on cost: 5,8% (berekend over jaarlijks dividend)


Deze maand heb ik een Year-Over-Year groei van 50% (1,5x zoveel dividend als vorig jaar). Zoals verwacht wat minder groei dan afgelopen maanden, aangezien in juni de meeste ETF's uitbetalen (en ik deze weinig heb bijgekocht). Maar toch een aardige stijging en bijna op de €300.


Dividend-groei


In mei is de volgende dividend-groei aangekondigd:

 • Realty Income (O): 0,2%
 • Target (TGT): 3,1%


Portfolio en aankopen


Zie deze pagina voor een overzicht van mijn portfolio. Mijn aankopen in juni waren:

  • Prudential Financial (PRU): 5st
  • 3M (MMM): 1st
  • Leggett & Platt (LEG): 7st
  Deze maand heb ik geen aankoop-analyse gemaakt, daarom alleen een korte beschrijving. PRU is service bedrijf op gebied van financiƫn, voornamelijk op gebied van verzekeringen. Het bedrijf heeft 11 jaar haar dividend verhoogd en biedt een dividendrendement van 4,3%. Met een payout ratio van 48%, een P/E ratio van 12 en een 5-jarige dividendgroei van 15% leek me dit een mooie aankoop.

  MMM hoef ik niet meer toe te lichten, denk ik. Na de recente afstraffing van het aandeel, leek me dit een mooi moment om wat bij te kopen.

  LEG is een bekende naam in de dividend-gemeenschap. Het bedrijf ontwikkelt en produceert allerlei producten en machines voor thuis en bedrijven. Denk aan autostoelen, bedden, staaldraad en allerlei productiemachines. Het dividend (nu 4,5%) is al 48 jaar verhoogd met een gemiddelde van 5% groei de afgelopen 5 jaar.

  Ze voegen $36 aan dividend toe op jaarbasis. Samen met de dividend-groei en de dalende dollar blijft mijn jaarlijks (forward) dividend nagenoeg gelijk op €1958 (of $2174).  Samenvatting

  Deze maand heb ik net niet de €300 gehaald (met dank aan de dalende dollar), maar ongelofelijk, €294 aan dividend!! Geweldig!


  Hoe was jullie maand qua dividend?  8 opmerkingen:

  Willem zei

  Gefeliciteerd Groeigeld.
  Dat is nog eens een stimulans om er mee door te gaan.
  Voor mij is Augustus de Topmaand van dividend uitkeringen.
  LEG is een goede aankoop.ik heb er ook een paar gekocht

  Mr Groeigeld zei

  Bedankt Willem. Dat motiveert zeker!

  I Want Dividend zei

  Gefeliciteerd met deze record maand! Voor mij is mei eigenlijk altijd mijn recordmaand door een aantal bedrijven die dan hun jaarlijkse dividend uitkeren.

  Mr Groeigeld zei

  Dankje, leuk dat je hier reageert!
  Bedrijven met jaarlijks dividend heb ik niet, dat zal op ex-dividenddatum een flink koopmoment zijn toch?

  Mr. Robot zei

  Dat zijn nog eens resultaten! Mooie aankopen ook in juni, die heb ik ook allemaal! :)

  Mr Groeigeld zei

  Dankje Mr. Robot. Je had zelf ook een mooie groei in mei en juni zeg!

  Anoniem zei

  Hoe lang beleg je nu? Met andere woorden: hoe lang doe je erover om zo'n portefeuille op te bouwen en hoe kies je wat je koopt? Ik heb geen idee waar ik moet beginnen, dus blijf ik maar aflossen..

  Mr Groeigeld zei

  Begin 2018 ongeveer ben ik begonnen met mijn huidige aanpak. Daarvoor had ik al een paar jaar belegd met valuta, olie en andere beleggingen. Dat gaf me teveel gedoe, dus ben ik na wat zoeken overgestapt op dividendbeleggen.
  Begin 2018 ben ik begonnen met een inleg van €10k en daarna maandelijks inleggen.
  Hoe ik aandelen kies, kun je hier vinden: https://groeigeld.blogspot.com/2019/01/aandelen-selectie-en-aankopen-januari.html