24 juni 2019

Halverwege het jaar: doelen review


Deze week is week 26, dus we zijn alweer halverwege het jaar. Wat vliegt de tijd! Normaal kijk ik dan of we een beetje op schema liggen met de financiƫle doelen voor 2019. Wat waren ze ook alweer:

  • Bloggen in het Engels
  • €500 per maand inleggen in dividend-groeiaandelen
  • €500 plus netto besparing per maand aflossen op onze hypotheek
  • €2110 ($2270) aan forward dividend behalen in 2019


Bloggen in het Engels


Om maar te beginnen met degene die ik niet heb gehaald: bloggen in het Engels. Deze heb ik bewust niet gehaald. Begin 2019 leek me dit een leuke en logische stap, immers er zijn veel meer dividend blogs in het Engels dan in het Nederlands. Echter, mijn tijd is beperkt en het zou me aardig wat werk kosten om de boel over te zetten. Het is een hobby en de "leukigheid" van bloggen in het Engels woog voor mij niet op tegen de inspanning. Verder vind ik het gewoon leuk om een Nederlandse blog te hebben, met Nederlandse belangstellenden.


Inleg in dividend-groeiaandelen


Afgelopen 6 maanden heb ik totaal €3900 ingelegd in onze beleggingen. Dat is meer dan de geplande €3000, dus doel gehaald! In het begin van 2019 legde ik meer in dan €500 per maand aangezien ik toen nog flink aan het opbouwen was. Omdat onze buffer wat leger raakte dan ik wilde, heb ik dit bijgesteld.
Aflossingen op de hypotheek


We hebben afgelopen 6 maanden zo'n €3300 extra afgelost op onze hypotheek. Samen met de reguliere aflossingen is onze hypotheek €6100 gedaald. Hiermee zijn onze onze bruto maandlasten met €13 per maand gedaald. Dat is geld dat we nooit meer aan de bank hoeven te betalen.
Forward dividend


Ook op gebied van het forward dividend zitten we op de goede weg. Van de €2110 aan forward dividend zitten we nu op €1958, dus op zo'n 93%!
Als de dollar niet teveel daalt (daarover in een latere post meer, want dat begint soms aardig te drukken op het omgerekende euro-dividend), haal ik mijn doel komend half jaar ruimschoots.

Mijn financiƫle doelen ga ik dit jaar dus best makkelijk halen. Volgend jaar zal ik ze misschien wat scherper stellen om het uitdagender te maken. Al met al ben ik erg tevreden met de resultaten.Hebben jullie je halfjaar-doelen gehaald die je had gesteld?3 opmerkingen:

Mr FireMe zei

Dat zijn heel mooie cijfers Mr Groeigeld!!! Leuk om te zien hoe vlot je je dividend-portefeuille hebt opgebouwd.

Soortgelijke doelen hebben wij ook gesteld en zijn ook gerealiseerd, zowel financieel als op het gebied van beweging...misschien moeten we de lat iets hoger gaan leggen. Veel succes gewenst in de tweede helft van dit jaar :)

Mr Groeigeld zei

Bedankt! Vooral als ik de besparingen/groei over meerdere jaren uitreken, motiveert dat flink.

Maak je ook een post over je halfjaarlijkse review?

Op naar een leven zonder baas zei

Mooi om te zien.
Met sparen grote buffer heb ik het doel voor dit jaar bereikt. Met rekening om eerder te stoppen, ben ik ruimsschoots over heen gegaan. Dit doel motiveert mij op dit moment het meest. Met de hypotheek moet ik nog 3000 euro en dan ben ik op het bedrag waar ik wil zijn. Eigenlijk is het goed gegaan.Alleen het geld is meer gaan zitten in het pensioenpotje.