2 mei 2021

Dividend update - april 2021

Met de lente buiten wil het nog niet echt vlotten, zo ook niet met de beurzen. Na de stijgingen van afgelopen maanden blijven ze nu een beetje zijwaartsen, op zoek naar een nieuwe richting. Tijd om te kijken wat de maand april heeft gebracht aan dividend.

Dividend-inkomsten

Hieronder de dividend-inkomsten van afgelopen maanden (netto in euro's, dus eventueel omgerekend vanuit dollars, met belasting eraf gehaald). 

Samengevat:

  • Dividend april: €117
  • Dividend heel 2021: €493
  • Jaarlijks (forward) dividend: €2096 of 2375 EUR/USD (excl. belasting)
  • Yield on cost: 4,1%April is altijd een soort van tussenmaand. De kleine daling t.o.v. 2020 heeft alles te maken met mijn eerdere reorganisatie. Samen met dat er geen postities zijn bijgekomen die in april uitbetalen, plus de gedaalde dollar kom ik op een kleine min. Heel veel is het niet, dus weinig verandering.


Dividend-veranderingen


De volgende dividend-veranderingen werden aangekondigd:

  • Johnson & Johnson (JNJ): +5%
  • Procter & Gamble (PG): +10%

Kijk, dat zijn nog eens dikke dividendverhogingen! Absoluut gezien levert het 'slechts' een paar euro extra dividend op, maar alle kleine beetjes helpen.


Portfolio en aankopen


Zie deze pagina voor een portfolio overzicht. In april heb ik 6 stuks VRWL gekocht. Niets spannends, gewoon de reguliere ETF aankoop.

Samen met de dividend- en dollarveranderingen stijgt ons (forward) dividend naar €2096 of 2375 EUR/USD.


Samenvatting


Zoals verwacht, april is een tussenmaand met geen spectaculaire veranderingen. Zelfs een kleine daling t.o.v. 2020, maar dat was te verwachten.


Hoe was jullie maand qua dividend?

14 opmerkingen:

Kees zei

Bij mij ging het iets beter mede dankzij langzaam uitbreidende positie in Ahold Delhaize. Een rustig aandeel kwa koersontwikkeling maar wel een stabiele dividenduitkering. Ik scoorde deze maand een plus van 50% tov vorig jaar april en steeg nu naar 186 euro netto.

Martijn zei

Na mijn grote portefeuillewijziging van vorig jaar, vind ik het goed gaan. Ik heb afgelopen week Legal and General Group aangeschaft. Blijkt dat ze net 2 weken eerder hun jaarlijkse dividend hebben uitgekeerd! Toch net even 14 GBP gemist. Nou ja, volgend jaar beter. Gelukkig is het een dividend aristocraat. :)

In april zit ik op 30 euro en 11 dollar .

Mr Groeigeld zei

Zo, 50% meer is een flinke stijging! Bij mijn 'minder grote' dividendmaanden zie je ook dat een verandering meteen veel impact heeft.

Mr Groeigeld zei

Ai dat is net een gemist dividend. Niet dat ik er veel vanaf laat hangen, maar meestal kijk ik wel even of ze niet net ervoor of erna dividend uitkeren of een kwartaalupdate gepland hebben.

Kaskoe zei

Lekkere dividendverhogingen!

April zit bij mij iets onder het gemiddelde qua hoeveelheid dividend. Het komt wel een whopping stuk hoger uit dan vorig jaar, maar liefst 45%.

Had bijna een fles champagne geopend, maar... Bayer blijkt dit jaar in april uit te keren i.p.v. mei en vorig jaar had Henkel de AVA uitgesteld waardoor het dividend ook later werd uitgekeerd. Dus gevalletje lood en oud ijzer :)

Mr Groeigeld zei

Haha dan nog kun je een fles champagne opentrekken als je daar zin in hebt ;-)

Het viel mij ook al op dat verschillende bedrijven schuiven met hun betalingsmaand (of net over een maandgrens heen tillen). Dat maakt vergelijken met voorgaande jaren soms lastig.

Mooi Dividend zei

Goed resultaat en natuurlijk ook erg lekker om 2 dividendverhogingen te hebben die ruimschoots boven de inflatie liggen!

Mr Groeigeld zei

Precies, ik zal binnenkort eens kijken hoeveel posities de inflatie hebben overtroffen. In ieder geval krijg ik niet zomaar een 5% of 10% loonsverhoging :-)

Mr. Robot zei

Solide maand weer Mr! Ik heb net als Kees een flinke uitbreiding gedaan in mijn positie van Ahold en dat betaalde zich flink uit. Ook een groei van 45% t.o.v. vorig jaar met zo'n €136 euro als resultaat. Verdere details staan in mijn blogpost.

Wouters Website zei

Ik heb zeker een record te pakken met een mooie 2 euro en 14 cent :)

de kleine kapitalist zei

Die dividendverhoging van PG is echt top! Jammer dat het aandeel wat duur oogt momenteel.

In April heb ik zo'n EUR 92 naar binnen geharkt. Een drie-cijferige stijging, ook mede dankzij Ahold en Bayer. Begin deze maand nogmaals Ahold bijgekocht. Samen met Unilever en Danone zijn al een aantal boodschappentassen gedekt met dividendinkomsten :).

Mr Groeigeld zei

Lekker resultaat mr Robot! Ik zal je blogpost eens bekijken

Mr Groeigeld zei

Alle grote bomen beginnen als een klein plantje Wouter ;-)

Mr Groeigeld zei

PG is nu vrij duur ja. Gelukkig ben ik een hele tijd geleden ingestapt. Het meerendeel vd aandelen is nu erg duur, dus even kijken wat ik komende maanden doe.

Leuk die boodschappentassen. Op een gegeven moment kun je een deel van je onkosten mooi afvinken door je dividend.