4 januari 2021

Plannen voor 2021


Allereerst nog de beste wensen voor 2021! Alle oliebollen zijn de deur uit en we hebben de kerstboom afgebroken. Na mijn jaaroverzicht van vorige week is het nu tijd voor mijn financiële plannen voor 2021.


Vorige jaren maakte ik uitgebreide plannen met bijv. gedetailleerde voorspellingen voor het dividend. Dat ga ik dit jaar anders doen, bondiger. De wereld kan namelijk zomaar veranderen, hebben we afgelopen jaar geleerd. Ook merk ik dat het bereiken van onze doelen vooral een kwestie is van volhouden aan een proces, onze doelen veranderen niet ieder jaar.

Hieronder mijn financiële plannen voor 2021.

Beleggen: doorgaan op ingeslagen route
  • Minimaal €500 per maand inleggen in kwalitatieve dividendgroeiers en ETF's. Hiermee zou ik totaal rond de €2100 (of 2400 EUR+USD) aan foward jaardividend moeten komen, mits er niet een volgende pandemie komt.
  • Mijn portfolio volwassen maken. Wat bedoel ik hiermee: goed analyseren op sectoren en verdeling om daarna verder te groeien. Binnenkort meer hierover.

Hypotheek: onder de 2 ton uitkomen
Als we ons aflosplan volgen (iedere maand €500 plus netto besparing extra aflossen), komen we eind dit jaar net boven de 2 ton uit. Een mooi streven om onder de 2 ton uit te komen.


Sparen: buffer op peil brengen
Vanwege de aankoop eind vorig jaar van onze nieuwe auto, is onze buffer niet meer op nivo van wat ik wil. Ook gaan we nog een aantal verbouwingen aan ons huis plannen. Omdat ik de beleggingen en aflossingen wil laten doorgaan, zal dit dus even duren.


Zo, lekker kort dit jaar dus. Wat zijn jullie plannen voor 2021?

4 opmerkingen:

Wouters Website zei

Hoi Groeigeld,

Herkenbaar en mooie doelen om aan te werken in dit nieuwe jaar. Wij willen ook doorgaan met beleggen, aflossen en verbouwen haha. In April laten wij een dakkapel plaatsen.

Momenteel ben ik bezig met het herstructureren van mijn portfolio om kwalitatief goede dividend aandelen en ETF's toe te voegen. Ik zat namelijk teveel in groeiaandelen afgelopen jaar waardoor mijn risico te groot werd.

Het lezen van blogs heeft mij gemotiveerd om ook een website te maken. Ik zou het leuk vinden als je eens een kijkje zou willen nemen :)

Groet Wouter

Mr Groeigeld zei

Herstructureren (of in ieder geval overzicht maken) ga ik binnenkort ook doen.

Je website ziet er leuk uit. Zelf speel ik ook piano, maar zeker niet zo goed als jij zo te zien. Erg knap!

Wouters Website zei

Leuk! Zonder te veel van het (blog) onderwerp af te wijken, maar welke nummers speel je zoal?

Groet Wouter

Mr Groeigeld zei

Meestal iets van een musical of Queen. Maar zoals gezegd, zeker niet zo goed en gedreven als jij. Ik moet er soms tijd voor zoeken 's avonds, dus er zit nog weinig structuur/regelmaat in.