8 april 2022

Dividend update - maart 2022

Terwijl in Oekraïne de oorlog voort dendert en daar ongelofelijke dingen gebeuren, denderen ook de beurzen weer door. Wat een vreemde wereld leven we af en toe in. Daar bovenop krijg ik er ook nog eens weinig van mee, aangezien we vol in de voorbereiding zitten van onze verhuizing en klusperiode van ons nieuwe huis. Daarom snel tijd voor het dividend-overzicht van maart.


Dividend-inkomsten

Hieronder de dividend-inkomsten van afgelopen maanden (netto in euro's, dus eventueel omgerekend vanuit dollars, met belasting eraf gehaald). 

Samengevat:

  • Dividend maart: €287
  • Dividend heel 2022: €473
  • Jaarlijks (forward) dividend: €2659 of 2847 EUR+USD (excl. belasting)
  • Yield on cost: 4,7%

Maart is meestal al een forse maand vanwege de ETF's die dan uitbetalen. En ook dit jaar weer een mooie maand, maar liefst 31% hoger dan vorig jaar! Erg fijn. Dit komt mede door de ETF's en dat sommige bedrijven een speciaal dividend uitkeren over 2021.


Dividend-veranderingen

Afgelopen maand zijn de volgende veranderingen aangekondigd:
  • Realty Income (O): +0,2%
  • Williams-Sonoma (WSM): +9,9%

Niet veel verhogingen deze maand, maar iedere verhoging is welkom.


Portfolio en aankopen


Zie deze pagina voor een portfolio overzicht. Deze maand heb gekocht:

  • Xtrackers Stoxx Global Select Dividend (DXSB): 18st
  • Starbux (SBUX): 6st
  • SPDR S&P U.S. Dividend Aristocrats (SPYD): 9st


Na mijn vorige aankopen (o.a. Starbux) zakten de koersen nog verder. Dus ja, als ik het toen koopwaardig vond, waarom nu dan niet nog een keer? Zoals je kunt berekenen, ben ik aankoopbedrag per maand aan het opvoeren. Dat heeft een reden/plan, die ik binnenkort wil toelichten. Zoals gezegd, zitten we nu vooral in de drukte rond ons nieuwe huis. Zodra dat voorbij is, heb ik weer wat meer tijd.


Samenvatting


Maart maakt zijn verwachting als grotere dividend-maand helemaal waar. Weer een lekkere maand met wederom veel aankopen. Daardoor maakt het forward dividend flinke stappen. Iets wat ik komende tijd wil blijven volhouden.



Hoe was jullie maand qua dividend? 

6 opmerkingen:

Quint zei

Dat was een mooie maand groeigeld. Mijn maart was ook eker niet slecht, €365. Net ietsjes meer dan in 2020, maar toen had ik nog een riante RDSA dividend uitkering. Jaarlijks forward zit ik op €3868 dus het groeit lekker door. Mijn aankopen zijn CM.COM, HAL en QDVE. QDVE past in mijn hypotheek aflos strategie. HAL alvast ter vervanging van BOKA waar ze een bod op hebben gedaan, dus die zal ik wel 'verliezen'. EN CM een gokje. Ik zal SBUX ook eens onderzoeken, wie weet een aankoop voor april??

Mr Groeigeld zei

@Quint: ook voor jou een mooie maand, je forward begint echt al serieus te worden. Wat bedoel je trouwens met aflosstrategie, QDVE is toch een IT ETF?

Quint zei

Onze constructie is een soort beleggingshypotheek in eigen beheer. Geleend tegen 1,3% - 20 jaar vast - aflossingsvrij en ik beleg maandelijks bij DeGiro minimaal 0,4% (van onze hypotheek) in ETF's. Deze beleggingsrekening moet over 30 jaar ruim de aflossing vertegenwoordigen.

Mr Groeigeld zei

@Quint: dan snap ik hem. Een creatieve/inventieve oplossing. Over 30 jaar gezien zou je dat ruim moeten halen (of overstijgen). Wij hebben nu ook een deels aflossingsvrije hypotheek, maar ook een groot deel annuitair. Ik hou toch nog van een beetje zekerheid :-)

DKK zei

Mooi maand Mr. Groeigeld!

Hier ook een prima maand gedraaid met EUR 170 dividendinkomsten. Verder eindelijk besloten om 3k extra in de spaarhypotheek @ 5% te storten. Hopelijk binnenkort meer hierover in de maandupdate!

Mr Groeigeld zei

@DKK: met zo'n rente is bijstorten een goed alternatief. In ieder geval beter dan op een spaarrekening laten verstoffen.