8 december 2021

Dividend update - november 2021

En toen was het alweer december. Het laatste deel van het jaar is echt voorbij gevlogen, mede door de aankoop van ons nieuwe huis. Als het goed is, kan ik komende weken weer wat genieten van de decemberperiode en heb ik meer tijd om te bloggen nu alles op de rit komt voor de verkoop van ons eigen huis.

Op naar het dividend van november. Aangezien dit altijd één van de kleinste dividendmaanden van het jaar is, is het weinig spannend.


Dividend-inkomsten

Hieronder de dividend-inkomsten van afgelopen maanden (netto in euro's, dus eventueel omgerekend vanuit dollars, met belasting eraf gehaald). 

Samengevat:

  • Dividend november: €66
  • Dividend heel 2021: €1662
  • Jaarlijks (forward) dividend: €2517 of 2752 EUR+USD (excl. belasting)
  • Yield on cost: 4,7%

Een bescheiden groei in november van 5% t.o.v. vorig jaar. Verder zoals verwacht weinig spannends qua dividend.


Dividend-veranderingen

Afgelopen maand zijn de volgende veranderingen geweest:
  • Automatic Data Processing (ADP: +11,8%
  • Aflac Incorporated (AFL): +21,2%
  • Atmos Energy (ATO): +8,8%
  • Main Street Capital (MAIN): +2,4%
  • Realty Income Corp. (O): +4,2%
Kijk, dat zijn weer een aantal lekkere verhogingen! De kracht van dividend-groeibeleggen aan het werk.


Portfolio en aankopen


Zie deze pagina voor een portfolio overzicht. Deze maand heb welgeteld niets bijgekocht. Dat heeft te maken met de aankoop van ons nieuwe huis. Dan wil ik even zoveel mogelijk reserve aanhouden, omdat verhuizen een dure business is.

Samen met de dividend- en dollarveranderingen stijgt ons (forward) dividend naar €2517 of 2752 EUR+USD.


Samenvatting


Zoals verwacht een kleine dividendmaand. Ondanks dat, toch een aantal leuke dividendverhogingen. Ook komende maanden zal ik niets tot weinig beleggen, aangezien we onze reserve zo groot mogelijk willen houden vanwege alle financiën die komen kijken bij het kopen van een eigen huis. Door de reserve aan te houden en onze deposito te gebruiken als eigen inleg, kan ons portfolio in stand blijven en lekker verder groeien.

Volgende maand is meestal een echte topmaand qua dividend, iets om al naar uit te kijken!Hoe was jullie maand qua dividend?

6 opmerkingen:

Quint zei

Verhuizen is inderdaad een dure business, daar weet ik inmiddels alles van. Bij de koop onze reserves nog even overmaken naar de notaris, dan blijft er even weinig over. Dankzij mijn geweldige oktober-dividend genoeg om in november wat Garmin te kopen. November inderdaad een bescheiden dividendmaand met €109. En dan ook nog vooral te danken aan AT&T. Zo'n beetje mijn slechtst presterende aandeel van dit jaar. December is meestal een goede jaarafsluiting, ik kijk er naar uit...

Mr Groeigeld zei

@Quint: dat is nog een mooie novembermaand qua dividend. Op naar december :-)

Tja de kosten van verhuizen, ondanks dat ik het al weet, blijft het me toch verbazen hoeveel er links en rechts aan de strijkstok blikft hangen. Misschien leuk als volgende post.

Mooi Dividend zei

Dankzij deze update zie ik dat ik volledig heb gemist dat Aflac het dividend heeft verhoogd! Fijn dus dat we daar beide van kunnen profiteren :)

Mr Groeigeld zei

@MD: zo helpen we elkaar toch :-)
Altijd lekker om inkomsten te zien stijgen zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen.

Mr. Robot zei

Mooie resultaten toch weer hoor! Gaaf ook dat je laat zien welke dividend groei er is aangekondigd afgelopen maand. Ik merk dat ik daarin vaak achter de feiten aanloop (of niet goed oplet). Heb jij daar een bepaalde bron voor?

Zo te zien loop je ongeveer 500,- aan forward income op ons voor, leuk!

Mr Groeigeld zei

@Mr.Robot: helaas is dat bij mij ook een handmatig klusje aan het eind van iedere maand. Mijn lijst met aandelen op een rijtje en dividend opzoeken. Als het is bijgewerkt, het verschil bekijken. Er is vast iets aan te automatiseren, maar kost ook maar 10min.

Qua voorlopen, komende maanden investeer ik weinig ivm ons nieuwe huis. Gelukkig is het geen wedstrijd ;-)