2 oktober 2021

Dividend update - september 2021

De zomer is inmiddels alweer echt op zijn einde. Buiten is het frisjes en binnen kan de kachel al bijna aan. We zijn inmiddels aangekomen bij het dividend-overzicht van september. Aangezien dit één van de grotere dividend-maanden is, ben ik benieuwd wat het dit jaar heeft gebracht.


Dividend-inkomsten

Hieronder de dividend-inkomsten van afgelopen maanden (netto in euro's, dus eventueel omgerekend vanuit dollars, met belasting eraf gehaald). 

Samengevat:

  • Dividend september: €278
  • Dividend heel 2021: €1422
  • Jaarlijks (forward) dividend: €2407 of 2665 EUR+USD (excl. belasting)
  • Yield on cost: 4,5%


Kijk, dat is weer een lekkere maand met €278 dividend, maar liefst 34% meer dan vorig jaar! Net geen €300, mede doordat een aantal bedrijven hun uitbetaling over de september-grens heen tillen. Wie weet volgend jaar :-)

Waar ik in mei nog door de 2400 EUR+USD grens ging, is dit nu ook het geval met de euro's. Omdat de dollarfluctuatie hierin zit, hou ik liever de EUR+USD eenheid aan, maar toch erg lekker om te zien dat we volgend jaar gemiddeld €200 per maand aan dividend krijgen.


Dividend-veranderingen

Afgelopen maand zijn de volgende veranderingen geweest:
  • McDonald's (MCD): +7%
  • New Jersey resources (NJR): +9%
  • Realty Income (O): 0,2%
  • Texas Instruments (TXN): +12,7%
  • Verizon Communications (VZ): +2%
Ook deze maand weer flinke verhogingen. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar mijn salaris stijgt niet ieder jaar met 6-7%.

Portfolio en aankopen


Zie deze pagina voor een portfolio overzicht. Deze maand heb ik 19t SPYD gekocht en 3st VWRL gekocht.

Samen met de dividend- en dollarveranderingen stijgt ons (forward) dividend naar €2407 of 2665 EUR+USD.


Samenvatting


Een erg lekkere maand qua dividend. Als het zo doorgaat, schiet september volgend jaar ook door de €300 heen. Ook de dividendverhogingen stijgen lekker mee. Al met al een prima maand dus!Hoe was jullie maand qua dividend?

7 opmerkingen:

DKK zei

Dat is nog eens een fraaie maand, Mr. Groeigeld! Vooral de dividendverhogingen zijn erg lekker. Mijn salaris gaat ook niet met 6-7% per jaar omhoog, al is dat gezien alle prijsstijgingen misschien wel op zijn plaats :).

Quint zei

September, wat een lekkere dividendmaand. Met €415 een topper, vorig jaar €270 dus ook een fraaie stijging. Ik heb 13 fondsen die na de zomer uitkeren met als uitschieters de AEX klassiekers; Ahold, Unilever, Shell.

In verband met de komende verhuizing (zie mijn vraag/reactie in je blog 'aflossingsvrije hypotheek') staan aankopen even op een lager pitje. Alleen een paar SPYD's gekocht om toch mijn maandelijkse routine erin te houden.

Mr Groeigeld zei

@DKK: dankje. Tja die prijsstijgingen van de laatste maanden...de huidige inflatie was tijdelijk volgens de ECB toch?

Mr Groeigeld zei

@Quint: zo, dat is een lekkere stijging! De €400 hoop ik over een paar jaar te behalen, dan begint de sneeuwbal zijn werk echt goed te doen. Bij een maand met €500 zou het betekenen, dat ik evenveel dividend krijg als dat ik er iedere maand in stop.


Een verhuizing is duur aan alle kanten, dus goed dat je je aankopen op een lager pitje zet.

Mooi Dividend zei

Inderdaad een hele mooie maand. Met de dividendverhogingen komt de 300 volgend jaar waarschijnlijk al erg dicht bij.

Mr Groeigeld zei

@MD: dat zou inderdaad mooi zijn. Het meeste dividend deze maanden (mrt, jun, sept, dec) komt van ETF's. Aangezien ik daar meer op leun, zullen dit (net als bij veel andere bloggers) mijn "grote" maanden worden.

Mr. Robot zei

Dat is echt even een hele mooie maand zeg! €278 is echt heel erg netjes zeg, jammer genoeg geen 300 maar dat lukt volgend jaar wel! :)

Zelf heb ik toevallig wel voor het eerst de 300 doorbroken, dus ik ben een happy camper!

Zo te zien deel ik ook maar liefst 3 dividend stijgingen met je, thanks voor het delen!