2 juli 2021

Dividend update - juni 2021

De helft van het jaar is weer voorbij en het is tijd voor de grote dividendmaand van het jaar. In juni keren de meeste bedrijven en ETF's hun grote dividend-uitkeringen uit. Vorig jaar kwam ik uit op €245 aan dividend, zou het gelukt zijn om dit jaar boven de €300 te komen?


Dividend-inkomsten

Hieronder de dividend-inkomsten van afgelopen maanden (netto in euro's, dus eventueel omgerekend vanuit dollars, met belasting eraf gehaald). 

Samengevat:

  • Dividend juni: €384
  • Dividend heel 2021: €911
  • Jaarlijks (forward) dividend: €2184 of 2454 EUR/USD (excl. belasting)
  • Yield on cost: 4,3%


Dit was eigenlijk mijn reactie:

€384 aan dividend??!!


Ik had wel gehoop net boven de €300 uit te komen, maar dit is echt flink erboven! Nu heeft NEWT wel lopen zwalken met hun dividend (waardoor het ook in deze maand viel), maar dan nog. Afgelopen jaar heb ik meer ingelegd in ETF's, dus daar komt de grootste verandering vandaan. maar liefst 57% hoger dan het dividend van vorig jaar. Wow, wat voelt dat als een flink bedrag!


Dividend-veranderingen


De volgende dividend-veranderingen werden aangekondigd:

  • Caterpillar (CAT): +7,8%
  • LyondellBasell Industries (LYB): +7,6%
  • Realty Income (O): +0,2%
  • Target Corporation (TGT): +32,4% (!)

Lekkere dividendverhogingen deze maand. En kijk Target eens, ongelofelijk.


Portfolio en aankopen


Zie deze pagina voor een portfolio overzicht. Door alle drukte op mijn werk en privĂ© heb ik welgeteld NUL aankopen gedaan in juni. Ik heb simpelweg niet de rust genomen om even goed naar individuele aandelen of ETF's te kijken. Dat wil ik ergens komende dagen doen.

Samen met de dividend- en dollarveranderingen stijgt ons (forward) dividend naar €2184 of 2454 EUR/USD.


Samenvatting


Wat een maand! Wat een dividend! Wat een dividend-stijgingen! Ik had veel van juni verwacht, maar  dit jaar heeft het mijn verwachtingen op alle fronten overtroffen. Mooi om te zien dat de sneeuwbal verder rolt en steeds groter wordt.Hadden jullie ook zo'n topmaand qua dividend?

2 opmerkingen:

Quint zei

Het was ook hier een echte topmaand, netto €519 aan uitkeringen door 15 fondsen. Bij mij historisch op twee na het hoogste. Vorig jaar nog €230 dus een enorme stijging. Eerste 6 maanden €1758 en €2725 vanaf juli '20. Als we zo door gaan wordt het '21 een toppertje.

Aankopen in juni; Ishares GLB DIV 100, VWRL en Prosus
gr.

Mr Groeigeld zei

Kijk, dat is ook een lekkere maand! Vooral je stijging is flink zeg. Dat belooft wat moois voor september en december.