14 juni 2021

Cadeautjes-halfjaar voorbij

De eerste helft van het jaar is bijna voorbij en voelt bij mij vaak als cadeautjes-halfjaar. In januari krijg ik mijn 13e maand uitbetaald, in mei mijn vakantiegeld en in juni de teruggave van de belastingdienst. 

In januari werd vroegâh ook nog rente bijgeschreven. Voor de mensen die dat nooit mee hebben gemaakt, er was ooit een periode waarin je 4-5% rente op een spaarrekening kreeg. Echt waar! :-)

Bij de belastingaangifte krijgen we altijd geld terug. Dat heeft te maken met de pensioenconstructie op het werk van mijn vrouw. Ze betaalt zelf netto haar pensioenpremie, waardoor we dit ieder jaar van de belasting kunnen aftrekken.


Dit jaar kwam er ook nog eens de nabetaling van de teveel betaalde kinderopvang bij (want we betaalden delen van vorig en dit jaar gewoon de opvang door, terwijl de kinderen thuiszaten).

Alles bij elkaar opgeteld gaat het om aardig wat geld, zeker een aantal duizenden euro's. Vandaar dat het voelt als een cadeautjesperiode.

Nu we in juni zitten, is deze periode voorbij. Hier moeten we de rest van het jaar op teren. Geen cadeautjes meer, maar gewoon ouderwets opletten op wat we uitgeven en de rest beleggen/sparen/aflossen. Lekker saai ;-)


Hebben jullie ook zo'n periode waarin er aardig wat geld binnenstroomt?

2 opmerkingen:

Kapitalisman zei

Bij ons was vooral de maand mei bijzonder lucratief: vakantiegeld, belastingteruggave, vergoeding kinderopvang en terugbetaling corona voucher.

Mr Groeigeld zei

Mei was inderdaad een opstapeling van uitbetalingen. Dat wordt saai nu in juni ;-)