5 december 2020

Dure maanden


Nu november alweer voorbij is, zitten we in december. Ongelofelijk hoe snel het jaar voorbij is gevlogen. Waar ik november vaak een wat saaie maand vind, kijk ik wel uit naar de gezelligheid en warmte van december.


November en december zijn voor ons vaak wel de duurste maanden van het jaar:

  • Verrekening van het eigen risico (ziektekosten)
  • Sinterklaas
  • Kerst
  • Oud en nieuw
  • Een paar verjaardagen
  • Bestelling van onze voorraad pellets
  • Betaling van de jaarpremie van de zorgverzekering

Zo zit je al snel op €1500-€2000. Het meerendeel zijn echter wel uitgaven waar we door het jaar heen geen last meer van hebben.

Al met al gaat er een flinke bak geld uit deze tijd en wordt er weinig gespaard (zelfs negatief). Dat wordt dus even afwegen hoeveel ik ga beleggen.Zijn november en december voor jullie ook zulke dure maanden?

7 opmerkingen:

Casper zei

Zeker zijn het dure maanden. Maar daar hebben we toch een consumptief spaarpotje voor? Ik beleg gewoon het bedrag dat ik altijd inleg. Het spaarpotje groeit na deze maand weer aan.

Mooi Dividend zei

Het is inderdaad een dure maand. Qua verzekeringen merken wij dit iet erg, want wij zetten elke maand een 1/12 van de premie opzij om vanuit deze pot de jaarpremie in 1x te betalen. Al geeft dit bij de huidige rentestand niet zoveel korting meer als een paar jaar geleden.

Dit jaar is het eigenlijk nog makkelijker, want wij besparen eigenlijk best veel geld doordat de restaurants gesloten zijn.

Geert zei

November en december zijn ook de maanden van de 13e maand (zorg en onderwijs) dus dat maakt een heleboel goed!

Mr Groeigeld zei

Dat is waar, maar dat potje was bij ons al flink geslonken (door een andere auto, zie eerdere post). Ik moet dus even wat meer opletten komende maand.

Mr Groeigeld zei

Dat is zeker een besparing ja, dat merk ik ook. Geen vakantie, niet veel uitjes, dat tikt best hard aan. Maar ik heb liever toch wat meer uitjes :-)

Mr Groeigeld zei

Kijk, dat is lekker. Bij ons is de 13e maand in januari, dan vul ik onze pot weer aan.

Mr. Robot zei

Hier helaas geen 13e maand, dat zou wel lekker zijn. Bij de vrouw gelukkig wel maar dat gaat naar de cadeaus, etc.

Dit zijn voor ons ook echt dure maanden, om dezelfde redenen als die van jou! Behalve dan de premie, die betalen wij gewoon maandelijks.