24 september 2019

Portfolio verdubbeld


Na alle negatieve belasting-perikelen van de laatste tijd is het tijd voor weer wat positief nieuws. Het was me bijna ontschoten: mijn portfolio is verdubbeld!


In maart 2018 ben ik begonnen met dividend-groeibeleggen (DGI). Onze eenmalige inleg van €20k heb ik tussen maart en juli 2018 gespreid. Sindsdien leg ik iedere maand in. Ten opzichte van die €20k initiĆ«le inleg is mijn portfolio vorige week door de €40k geschoten.


Hieronder zie je de verdeling van deze groei:
In het begin is mijn eigen inleg vooral bepalend voor de groei, wat ook logisch is. Nadeel hiervan is, dat mijn portfolio in het begin gevoelig is voor schommelingen. Iedere flinke daling wordt namelijk nog niet gedempt door veel dividend. Hoe verder in de tijd we komen, hoe meer het dividend bijdraagt aan verdere groei.

Zelf had ik het helemaal niet door, maar eigenlijk ongelofelijk dat we in 1,5 jaar tijd ons portfolio hebben verdubbeld. Aangezien de absolute getallen groter worden, zal het verdubbelen nu wel wat meer jaren gaan kosten. Maar toch, reden voor een vlaggetje! :-)Hoe gaat het met jullie portfolio ten op zichte van je inleg?

4 opmerkingen:

A Dividend Dream zei

Ik zit op een vergelijkbare omvang, waarbij 58% eigen inleg is, 13% ontvangen en geherinvesteerd dividend en 28% koerswinst. Ik beleg sinds 2013.

de kleine kapitalist zei

Gefeliciteerd! Je hebt duidelijk veel aandelen met een zeer hoog dividendrendement als al 9% van je waarde is binnengekomen uit dividend in anderhalf jaar. Ik ben nu bijna een jaar onderweg (zonder zo'n grote initiƫle inleg) en had op 8 september 2% uit dividend, 10% uit koerswinst en 88% uit inleg. Daar ben ik erg blij mee!

Mr Groeigeld zei

Dat is zeker een mooi resultaat. In het begin heb ik liefst weinig koerswinst, want dat betekent dat de aandelen alleen maar duurder zijn geworden. Leuke blog heb je trouwens, die kende ik nog niet.

Mr Groeigeld zei

Dat is zeker een mooi resultaat en iets om trots op te zijn. Let op dat de 9% dividend is t.o.v. de groei, niet t.o.v. de waarde. Dan zit ik op iets va 5% ofzo.
Het aantal hoogdividend-aandelen valt wel mee, maar past wel bij mijn strategie: in het begin een aantal hoogdividend-aandelen, daarna meer groeiers aankopen. Ik zal er eens een volgende post aan wijden.