13 augustus 2021

Dividend update - juli 2021

Vanwege onze vakantie heeft de maand-update even op zich laten wachten. Bij deze dus. Juli is qua dividend niet echt een spannende maand, zeker niet na het record van afgelopen maand. Tijd om te kijken hoe het in juli is gegaan.


Dividend-inkomsten

Hieronder de dividend-inkomsten van afgelopen maanden (netto in euro's, dus eventueel omgerekend vanuit dollars, met belasting eraf gehaald). 

Samengevat:

  • Dividend juli: €127
  • Dividend heel 2021: €1079
  • Jaarlijks (forward) dividend: €2235 of 2494 EUR/USD (excl. belasting)
  • Yield on cost: 4,3%


Zoals ik al zei, is juli geen spannende maand qua dividend. Dit jaar kreeg ik zelfs 10% minder dan vorig jaar door het wegvallen van OXLC-dividend en doordat Ares Capital de betaling heeft verschoven naar juni. Juli begint zelf een neergaande trend te vormen t.o.v. voorgaande jaren, maar dat heeft dus meer te maken met verschuivingen van dividendbetalingen. Die kan ik dan wel gaan verrekenen om de vergelijking eerlijk te houden, maar dat is alleen maar administratie-bevrediging.


Dividend-veranderingen


Sorry, maar deze maand heb ik vanwege onze vakantie geen dividend-verhogingen bijgehouden. Ik weet dat Shell het dividend met 38% (!) heeft verhoogd, maar voor de rest heb ik weinig bijgehouden. Dat neem ik dus samen met de augustus-update.


Portfolio en aankopen


Zie deze pagina voor een portfolio overzicht. Zoals ik in dit artikel al schreef, heb ik twee nieuwe ETF's aangekocht: SPYD en DXSB. Voor meer info, zie het artikel.

Samen met de dividend- en dollarveranderingen stijgt ons (forward) dividend naar €2235 of 2494 EUR/USD.


Samenvatting


Een redelijke maand qua dividend-inkomsten, met toch wat tegenvallend resultaat vergeleken met voorgaande jaren. Zoals gezegd, heb ik weinig nieuws bijgehouden dus weet ik meer m.b.t. verhogingen e.d. in de volgende maand-update. Augustus is qua dividend helemaal een saaaiiie maand, dus dat compenseert dan weer ;-)Hoe was jullie maand qua dividend?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi,
Mooi dat je alsnog de juli-update deelt.

Bij mij was juli ook geen topper, maar de laatste twee jaar gaat het beter.
2018 € 0
2019 € 33
2020 € 118
2021 € 152

ETF's zijn relatief nieuw in mijn portefeuille. In juli doen de Ishares Dividend fondsen nu ruim de helft.

Mr Groeigeld zei

@Anoniem: dat zijn flinke stijgingen! En dan nog juli geen topper noemen ;-)