11 maart 2021

Even geen zin

Normaal heb ik best veel inspiratie om iedere vijf dagen een blogpost te maken. Er staat ook een aantal concept artikelen te wachten. Maar vandaag heb ik er even geen zin in. Het ligt niet aan de weinige reacties van de laatste artikelen of aan dat ik meer blogs zie stilvallen. 

Een vriendin van ons (40 jaar) is sinds vorig jaar ziek. Geval van "komt een vrouw bij de dokter". Sinds vandeweek ligt ze in het ziekenhuis met nog meer gedoe. Simpel gezegd is er weinig hoop meer op verbetering, dus afwachten hoe lang er nog gerekt kan worden met een eventuele (laatste) behandeling.

Deze blogpost heeft natuurlijk niets te maken met financiƫn, maar alles met stilstaan, relativeren, toekomst, lange of korte termijn.

Ik schreef al eerder over wanneer geld er even niet meer toe doet. Vandaag is zo'n dag. Normaal kijk ik regelmatig enthousiast naar koersen, wat er op de financiƫle markten gebeurt. Maar niet vandaag. Want waarom zou ik kijken naar ons portfolio, naar ons vermogen, naar onze ROI, als een eind verderop een vriendin heel langzaam haar toekomst ziet wegglijden? Ik zou de boel natuurlijk kunnen relativeren, want ons leven gaat ook door. Maar nu even niet.


Heb je ook weleens een dag waarop je geld/vermogen/FO je totaal niets kan schelen?

10 opmerkingen:

PetraH zei

Sterkte. Wat naar :-(

Mr Groeigeld zei

Dankje Petra

Kaskoe zei

Er voor mensen zijn die je na aan het hart liggen als ze het moeilijk hebben is vele malen belangrijker dan geld of blog. Heel veel sterkte!

Mr Groeigeld zei

Dankje Kaskoe. Een blog of wat andere werkzaamheden bieden dan ook weer wat afleiding. Maar inderdaad, het relativeert enorm.

DKK zei

Tjee, wat een triest bericht.. Veel sterkte Mr. Groeigeld

Wouters Website zei

Sterkte! Gezondheid is het allerbelangrijkste! De effecten van gezondheidsverlies merk ik (bijna dagelijks) in mijn werk in het ziekenhuis. Vooral in deze tijd natuurlijk.

Mr Groeigeld zei

Dankje DKK

Mr Groeigeld zei

Dankje Wouter. Zo wordt je weer even met de neus op de feiten gedrukt, zeker als je in het ziekenhuis werkt.

Mr. Robot zei

Ik snap je heel goed. Gezondheid is naast tijd je allerbelangrijkste goed.

Sterkte!

Mr Groeigeld zei

Dankje mr Robot