10 november 2020

Licht aan het eind van de tunnel?

 

Gisteren zat ik thuis te werken toen ik tussendoor even mijn aandelen bekeek. Huh, Shell stond opeens 7% hoger, "wat is hier aan de hand?", dacht ik. Een minuutje later werd het al duidelijk: er zit een corona-vaccin aan te komen!

En daar word ik eigenlijk best blij van. In maart dit jaar schreef ik al dat ik wat moe/negatief werd van al het negatieve nieuws. Zeg nu zelf, je kunt al 10 maanden lang geen radio aanzetten zonder het woord corona te horen of zonder allerlei sterftegetallen te horen. Persoonlijk wordt ik daar na lange tijd niet zo vrolijk van.

Het duurt natuurlijk nog wel even voor er hier een vaccin is, maar het goede nieuws van Pfizer voelt wel een soort licht aan het eind van de tunnel. Want ondanks dat we ons best goed aan de voorschriften hebben gehouden, zou het weer heerlijk zijn om te gaan en staan waar je maar wilt, zonder overal rekening mee te houden.

Terug naar het begin, ook de beurzen vonden het erg positief nieuws. Dat er een medicijn/vaccinatie zou komen, was wel duidelijk, maar op korte termijn en met 90% effectiviteit was wel een verrassing. Mijn portfolio schoot in een keer 4% omhoog! Een paar uur later was het nieuws alweer naar de achtergrond verdrongen. Nu nog even vasthouden dus.


Hoe viel bij jullie het nieuws binnen?

6 opmerkingen:

Unknown zei

Het nieuws kwam bij mij binnen als een bom. De sterkste stijger in mijn portefeuille is Klepierre. Die deed gisteren +30% en vandaag nog eens +22%.
Al met al een goede dag voor vrijwel al mijn aandelen. Ik ben benieuwd of het voorlopig zo blijft, want met deze sterke stijgingen heb je natuurlijk ook de nodige winstpakkers die de aandelen weer omlaag brengen.
Maar het is wel fijn dat de dip eindelijk is doorbroken.
En voor het dividend kan dit ook niets dan goeds betekenen.

Anoniem zei

We zitten in een 'casedemic'. Zoek maar ns op youtube naar Ivor Cummins

Mr Groeigeld zei

Een casedemic ken ik niet. Feit is wel dat we veel meer testen dan begin dit jaar.

Mr Groeigeld zei

Er zal vast links en rechts winst worden genomen ja. Het lijkt echter wel een goede doorbraak te zijn. Het vooruitzicht dat we komende zomer al een stuk meer vrijheid terug hebben, is al een erg mooi vooruitzicht. Ik wordt er in ieder geval wel blij van :-)

de kleine kapitalist zei

Hier ook het nieuws goed verteerd. Vooral met Shell erg blij. Dat was mijn grootste bleeder en juist na 100 aandelen bij te hebben gekocht op 10,30 zet zo'n stijging in. Inmiddels nog maar 8% in het rood. Nadeel is wel dat alles weer wat duurder is om (bij) te kopen :).

Mr Groeigeld zei

Heel mooi, fijn dat ook jouw porto weer wat positiever wordt. De vervolgvraag is inderdaad: is nu alles te duur of klimmen we net uit het dal?