21 april 2021

Korte verbouwing update

Een kleine blogspot deze keer. In een vorig artikel schreef ik over onze verbouwplannen. Gezien de vele reacties en tips leek het me wel zo netjes er even op terug te komen.

Ik heb nog even kort gekeken naar het verhogen van onze hypotheek, maar dat loont bijna niet ivm de bijkomende kosten (het loont niet om €3k aan notaris/advieskosten te betalen voor een €30k verhoging). 

Na wat vergelijken van verschillende opties en overleg met mijn vrouw hebben we gekozen om de grote verbouwing even uit te stellen. We zouden het misschien net met onze hakken over de sloot halen om volgend jaar €30k bij elkaar te rapen (we hebben al een reserve-potje), maar dat voelde niet goed. Dan hielden we namelijk niets over als reservepot. Om ook niets meer te doen aan onze beleggingen of aflossing van de hypotheek voelde ook niet goed. Dan dus maar terug naar ouderwets sparen.

Wat ook meespeelde, was dat we nog een andere, kleinere verbouwing/vervanging aan het bekijken waren. Die levert meer energiebesparing/warmte op dan de grote verbouwing. Die laten we nu dus voorgaan en we schuiven de grote verbouwing naar achteren.

Misschien wilden we gewoon te veel te snel doen. Als de pot leeg is, is hij leeg, zo simpel kun je het ook bekijken. Dus dank iedereen voor het meedenken. Soms helpt het om even te reflecteren.

2 opmerkingen:

Geldsnor zei

Klinkt verstandig! Zie het als anti-cyclisch investeren: volgend jaar hebben de bouwvakkers vast minder te doen en zakken de tarieven. Ook zal er wellicht nu teveel materiaal besteld worden (waardoor nu alles duur is door schaarste) en is ook dit volgend jaar veel goedkoper.

Sowieso: als je nu een aannemer zoekt, heeft deze wellicht over een jaartje de tijd. Het is een gekkenhuis daar buiten!

Mr Groeigeld zei

Tja die wachttijden van bouwvakkers/aannemers zijn gigantisch lang. Iets met corona en verbouwingen ;-) Of dat iets doet met de uurtarieven valt te betwijfelen.